Maridatge: Saison amb caldós de quinoa i cloïsses

maridaje saison

Una de les nostres majors aficions és combinar passions i que millor manera que fent maridatges. Ens afegim al repte mensual proposat per El jardí de l’llúpol sota el hasthtag #12meses12maridajes i pel l mes de maig s’indica la cervesa Saison.

Saison Dupont

Saison és un estil originalment belga i Dupont és el seu màxim referent. Les cerveses Saison es caracteritzen per una alta carbonatació, incrementant la sensació refrescant gràcies a les seves notes afruitades i especiades. És una cervesa idònia pel bon temps i gaudir-la al sol i a l’aire lliure en aquesta època de l’any. La millor part? Pots trobar-la en els nostres tasts i packs de selecció

La nostra proposta de maridatge

L’estil Saison té el marisc com un dels seus grans plats de maridatge. Des de Bacanalia hem volgut donar-li una volta i improvisar una recepta diferent a veure que sortia. Amb la idea d’un arròs caldós, hem optat per canviar l’arròs per quinoa i acompanyar-lo de cloïsses.

La cloïssa ha de ser la protagonista, de manera que la resta d’ingredients no han de ser dominants.
El tomàquet aporta la connexió cítrica amb la quinoa, mentre que l’alfàbrega crea la connexió herbal. Aquests punts units al toc especiat pel pebre negre complementen a la perfecció la Saison, de manera que es ressalta el gust de la cloïssa a cada cullerada.

Ingredients per a dues persones

250 grams de cloïsses fresques o 100 grams de carn de cloïssa per a la versió “del senyoret”
1 got de quinoa
1 tomàquet madur
750ml de brou de peix
Pebre negre
Alfàbrega fresca
Oli d’oliva
Sal

Recepta

Si no ets molt hàbil a la cuina tens sort, perquè aquesta recepta és de les fàcils. El primer de tot és rentar bé la quinoa, per eliminar la saponina, que és una substància poc recomanable pel consum.

A continuació, en una olla amb una mica d’oli, afegeix el tomàquet ratllat i les cloïsses i que es vagin fent. Així mateix, en una paella amb una mica d’oli , passa la quinoa per perquè es vagi daurant. Aquest procés fa que la quinoa guanyi matisos de nous que acompanyarà encara millor el perfil especiat de la cervesa i el plat serà més saborós.

Una vegada que tens les cloïsses a punt, afegeix el brou de peix i espera que comenci a bullir. Amb el brou bullint, afegeix-hi la quinoa que havies passat per la paella, tapa l’olla i espera uns 10 minuts a foc baix.

A continuació, afegeix l’alfàbrega fresca i el pebre negre al teu gust. Finalment, corregeix el punt de sal si cal i ja ho tindràs llest per emplatar.

Què t’ha semblat?

Si t’animes a fer aquest maridatge comenta’ns el resultat i les teves impressions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Captcha 30 − = 29

Obrir xat
1
T'ajudem?
Hola! Tens qualsevol dubte o consulta? Digue'ns